Mededelingen
Vul een subtitel in

Op zondag 25 augustus was FENIX weer aanwezig op de HarteMert,  Met een flink team  hebben wij onze vereniging weer gepromoot.

Verkoop van vogels en zelfgemaakte vogelhuisjes en insektenkastjes en promotiemateriaal.
Zoals gewoonlijk een drukbezochte dag ondanks de enorme hitte. Iedereen die dit mochelijk heeft gemaakt daarvoor dank!
Zie onderstaande foto's.

Toon met de Burgemeester van Meierijstad
Toon met de Burgemeester van Meierijstad

Op vrijdag 26 april mocht ons lid 

Toon vd Meerakker 

in de Blauwe Kei in Veghel
een lintje ontvangen uit handen van
Burgemeester v Rooij.
Hiermee werd Toon lid in de orde van
Oranje Nassau.
Vele jaren als vrijwilliger zijn de
verdiensten waardoor Toon
onderscheiden werd.
De laatste jaren is Toon erg actief als
bestuurslid bij de KBO Boschweg waar
hij veel activiteiten ontplooit en
organiseerd.
Maar zijn langste en grootste
verdiensten lagen bij vogelvereniging
TRO-WI waar hij 30 jaar bestuurslid was
eerst als secretaris en daarna 13 jaar
als voorzitter. Door zijn tomeloze inzet
bleef TRO-WI een gezonde vereniging.
Ook nu nog is Toon actief bij onze club
FENIX en verzorgd hij de jaarlijkse
catalogus.
Toon van harte gefeliciteerd met deze
onderscheiding en bedankt voor jouw
inzet als vrijwilliger, wij zijn als
vereniging trots op jou.
 FENIX.

Huldiging kampioenen WK Zwolle.


Tijdens de drukbezochte jaarvergadering zijn 3 leden van FENIX gehuldigd voor het behalen van prijzen tijdens de 67ste WK voor vogels in Zwolle. 

Haiko Schevers 2e voorzitter van onze vereniging FENIX reikte mooie bossen bloemen uit en feliciterende de prijswinners.

Tevens werd de heer van Stiphout onze eerste clubkampioen sinds de fusie van beide verenigingen. De Heer van Stiphout kreeg een mooie bos bloemen overhandigd van Ger van Rooijen voorzitter van FENIX.  Alle nogmaals gefeliciteerd met het behalen van dit mooi resultaat. zie bijgevoegde foto's.

Haiko Schevers mocht zijn bordje nog in ontvangst nemen omdat hij clubkampioen was geworden in 2018. Als nog gefeliciteerd. 


Ophalen van de kampioenen in Zwolle

Zondag 13-01-2019 was de WK-vogels weer afgelopen. De vogels mochten weer naar Schijndel. Mart Konings wilde weer rijden met zijn bus en Juan, Henk en Haiko gingen mee.  Er was ruimte genoeg in de bus voor alle vogels, dus voor volgend jaar zijn er meer vogels welkom;-) 

Onze laatste Schijndelse wereldkampioen Mart Konings wilde jeugd lid Juan nog wat kennis bijbrengen om misschien in de toekomst ook wereldkampioen te worden. Zie foto.

Het was weer een mooie en gezellige dag en we hopen ook volgend jaar weer vele vogels weg te brengen naar diverse wedstrijden.
3 leden FENIX in de prijzen op de wereldkampioenschappen te Zwolle.

Deze week werden in Zwolle de wereldkampioenschappen voor vogels gehouden.

Ook enkele leden van vogelvereniging FENIX hadden hun beste vogels hiernaartoe gebracht om mee te kunnen doen om de ereplaatsen en enkele is dat ook gelukt.

Tussen 25 duizend vogels uit 28 landen wisten de volgende leden de volgende ereplaatsen te behalen.

Zilver W v Weert Kanarie Mogno wit 91 pnt.

Brons H vd Boogaard Mexicaanse roodmus 91 pnt.

Brons G v Rooijen Fischeri violet 91 pnt.

Ondanks dat de overige deelnemers van FENIX ook goede punten behaalde kon men niet meedoen om het eremetaal maar toch een geweldige afsluiter van het TT seizoen. De meeste leden zijn al weer druk bezig met de voorbereidingen voor de kweek om ook dit jaar weer goed voor de dag te kunnen komen.

Wim, Henk en Ger proficiat met het behalen van deze prijs. Hier kan de vereniging trots op zijn.

Confédération Ornithologique Mondiale de Mondial

Nederland is trots u te mogen ontvangen op het belangrijkste vogelfestijn van de wereld, de Mondial!
Duizenden fokkers van kooi- en volièrevogels uit alle werelddelen komen jaarlijks op de Mondial bijeen om elkaar te ontmoeten, vogels te vergelijken en om vogels tentoon te stellen, in de hoop een prestigieuze prijs te winnen. Dé bekroning van een fokseizoen.
In 2019 is het aan Nederland de eer volle taak om namens Confédération Ornithologique Mondiale de Mondial te organiseren. De uitvoerende organisatie is in handen van de NBvV, de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers, die met ruim 25.000 leden de grootste vogelbond ter wereld is. Uiteraard is FENIX ook van de partij met ongeveer 30 vogels van 9 verschillende (leden) inzenders. Mart Konings en Haiko schevers zorgen er al jaren voor dat de vogels van onze leden op een zorgvuldige manier gehaald en gebracht worden. Dit zijn altijd leuke dagen en er wordt dan ook flink gelachen. Dit jaar was het extra veel werk omdat alle vogels overgezet moesten worden in speciale  TT kooien van de COM! Ook werden de ringnummer bekeken en genoteerd. Fijn dat we hulp kregen van Maarten Eijmberts die als vrijwilliger al een aantal weken werkzaam was in Zwolle. Goed Maarten dat je jezelf hebt opgegeven als vrijwilliger deze zijn hard nodig om deze show mogelijk te maken. Gelukkig liep met zijn hulp alles voorspoedig en konde Mart en Haiko snel aansluiten bij onze nieuwjaarsreceptie in de Vink te Schijndel. 


Alle deelnemers van FENIX ontzettend veel succes en laten we hopen op een of meerdere kampioenen!!

Mart, BEDANKT dat we als vereniging wederom gebruik mochten maken van jouw bus om de vogels op een goeie manier te transporteren.  SUPER!!!


Nieuwjaarsreceptie 2019,

Ook dit jaar werd er op zaterdag 5 januari weer een nieuwjaarsreceptie gehouden voor de leden en partners van onze vereniging.

Tijdens deze druk bezochte middag werd ons lid L ( Nard ) van Dijk gehuldigd voor 50 jaar lidmaatschap van de bond en vereniging,

District voorzitter P Verkuijlen kwam hem hiervoor de speld opspelden en van de vereniging natuurlijk de bloemen en een attentie om samen met zijn echtgenote van te genieten.

Nard proficiat met de onderscheiding.

Ook namen we afscheid van Tonny vd Water welke er mee stopt als penningmeester wat hem toch ook wel enigszins pijn deed na al die jaren

Tonny bedankt voor alles wat je voor onze vogelvereniging hebt gedaan.

Op de foto's de jubilaris en afscheidnemende. 

Rabobank Clubkas Campagne 

Geachte sportvrienden,

De uitslag van de Rabobank clubactie is bekend

Mede door diegene welke op ons hebben gestemd zal er een bedrag van € 335,00 uur worden overgemaakt wat een mooi resultaat is.

Allen welke ons hebben gesteund hartelijk dank!


Met vriendelijke groeten,


 Het bestuur FENIX

Rabobank Clubkas Campagne - U stemt toch ook?

Dit jaar organiseert Rabobank Hart van De Meierij voor de vijfde keer de donatie-actie voor verenigingen en stichtingen om een mooie financiële bijdrage te kunnen ontvangen. Totaal dit jaar 492 deelnemers. FENIX doet dit jaar weer mee aan deze actie. Uw stem op FENIX is van grote waarde voor onze vogelvereniging te Schijndel. Zo kunnen wij mooie tentoonstellingen organiseren en wellicht een aantal mooie lezingen over natuur enof vogels waarbij we iederen uitnodigen. Uw stem geeft ons ruimte om in 2019 en 2020 een grote tentoonstelling te organiseren die reeds gepland staan in wijkgebouw de Vink. De 5 steden en  districtstentoonstelling 2019. 

In de periode van 15 tot en met 29 november kunnen alle leden van Rabobank Hart van De Meierij stemmen op hun favoriete clubs. Rond 15 november wordt per post een unieke code verstuurd waarmee online gestemd kan worden. Gunt u ons uw stem? Wij waarderen dit zeer. 


Maar liefst € 200.000,- te verdelen
Om de lokale verenigingen en stichtingen te ondersteunen organiseert de bank jaarlijks de Rabobank Clubkas Campagne. Rabobank Hart van De Meierij stelt een deel van de winst hiervoor beschikbaar en dit jaar is dat een bedrag van € 200.000,-. Tijdens deze campagne mogen leden van de bank hun stem uitbrengen op de vereniging(en) of stichting(en) die zij een warm hart toedragen. De stemmen van de leden zijn geld waard. Hoe meer stemmen er op een vereniging of stichting uitgebracht worden, des te meer geld deze vereniging of stichting ontvangt.
De uitslag
Op maandag 10 december wordt de uitslag bekend gemaakt tijdens de uitreikingsavond. De top 25 wordt hiervoor uitgenodigd. Daarnaast ontvangen alle deelnemers een e-mail waarin staat welk bedrag ze gaan ontvangen en de volledige uitslag publiceren ze uiteraard op hun website: rabobank.nl/hvdm.
Roepnaam deelnemende verenigingen uit Schijndel


DUS STEM OP 

FENIX Vogelvereniging Schijndel

Noud Hermes 50 jaar getrouwd! Proficiat!


Grote speelgoedbeurs in De Vink

Op 25 oktober vindt er in De Vink een grote speelgoedbeurs plaats. Ook dit jaar organiseert vogelvereniging Schijndel, onder hun nieuwe naam FENIX, weer de grote speelgoedbeurs in Scc De Vink. Het adres is Hoevenbraaksestraat 28 in Schijndel. De vereniging heeft een nieuwe naam, de rest blijft natuurlijk hetzelfde: een grote zaal vol met speelgoed en kinderkleding voor een aantrekkelijke prijs en voor eenieder ruime keus. De zaal is open voor publiek van 20.00 t/m 21.30 uur.

Degenen die zelf hun gebruikte spullen willen verkopen kunnen een kraam huren voor € 7,00 per kraam ( 2 meter ). Kraamhouders mogen om 18.00 binnen. De toegang bedraagt € 1,50 per persoon. Voor inlichtingen en reserveren kraam: 073 5475993 of wam.weert@home.nl

Grote vogeltentoonstelling FENIX

Grote vogeltentoonstelling

Ook dit jaar organiseert vogelvereniging FENIX weer haar jaarlijkse vogeltentoonstelling.

U kunt hier weer genieten van allerlei prachtige soorten vogels welke zijn gekweekt door de leden van FENIX en een aantal leden uit Sint-Oedenrode welke elk jaar ook hun bijdrage leveren.

Allerlei kleuren kanarie;s, exoten kleine en grote parkieten en cultuurvogels kunt U bewonderen.

De tentoonstelling wordt gehouden in Scc De Vink op zaterdag 3 november van 20.00 t/m 22.00 uur en zondag 4 november van 10.00 uur.

De toegang is zoals altijd gratis en ook worden er door de leden gekweekte vogels te koop aangeboden.

Kortom een leuk uitje een bezoek meer dan waard.  

Costa Rica, het groene paradijs.


Geert van Kaathoven, lid van onze vogelvereniging "FENIX"  is naar Costa Rica geweest. Een prachtig land in midden-Amerika, een land met vooral veel planten en dieren. Geert heeft schitterende foto's gemaakt,  die wij op onze site mogen presenteren. Bedankt daarvoor.

Zijn er nog leden die foto's of verslagen van een dergelijke vakantie met ons wil delen,  stuur deze dan naar jjschevers@gmail.com

FENIX investeert in de toekomst!!!!


Als bestuur van deze prachtige vereniging is besloten om FENIX meer op de kaart te zetten. Het maken van 2 tal banners moet ons daarbij helpen, we wilde deze banners dan ook presenteren tijdens de "Hartemert" in Schijndel, helaas is dit niet gelukt doordat we midden in de vakantieperiode de bestelling hadden geplaatst. Maar nu kunnen we ervan genieten tijdens onze jaarlijks tentoonstelling in november 2018. Robin van de Water van firma Print & Co heeft heeft samen met Haiko Schevers een mooie banner ontworpen, zie hieronder het resultaat van deze schitterende banners,  al zeg ik het zelf!  Ik hoop dan ook tot ieders tevredenheid. Ik wil via deze weg Print & Co bedankt voor het leveren van deze 2 schitterende banners, ik weet zeker dat we er veel plezier aan zullen beleven, ik ben er in ieder geval trots op!

Nieuwe prijzenkast voor 

"FENIX" Schijndel

Het enige wat nog ontbrak aan onze mooie vereniging sinds de fusie was een prijzenkast. Tro-wi en EVC hadden destijds een eigen prijzenkast, maar deze voldeed niet meer aan de eisen van FENIX. Er werd een nieuwe  prijzenkast getimmerd en het resultaat mag er wezen. Er staan al een aantal bijzondere prijzen in, deze prijzen zijn destijds gewonnen door van Tro-wi en E.V.C.-Schijndel in het verleden. Nu zou het mooi zijn als we nog een aantal mooie prijzen gaan winnen als vogelvereniging FENIX Schijndel. Zie enkele foto's van deze mooie prijzenkast. Piet bedankt namens alle leden. VAKWERK!!!!!


Leden FENIX hebben hard gewerkt voor volière bij de zusters.

Zie hoe een aantal vrijwilligers zich hebben ingezet om een mooie volière te creëren bij de zusters in het verzorgingshuis te Schijndel.

Bovendien houden onze leden het vogelbestand up to date en verzorgen zij het onderhoud en werkzaamheden aan en in de volière. De bewoners en hun bezoekers genieten dagelijks van de zang en kleur van de vogels. Het personeel en de inwoners uit Schijndel gaan ook graag een kijkje nemen bij deze prachtig volière, hierdoor ontstaan er op de geplaatste stoelen en bankjes alledaagse gesprekken over het verleden en de toekomst met de bewoners van het verzorgingstehuis.

Vogelvereniging FENIX heeft niet voor niets het maatschappelijk belang als prioriteit gesteld daar zijn de volières een mooi voorbeeld van. Wij willen dan ook de leden die hier aangewerkt hebben hartelijk danken voor hun inzet. Zie hieronder nog een aantal mooie foto's. Mannen TOP gedaan!!!!

Afgelopen zondag, 26 augustus was het Hartemert in Schijndel en wij waren daar uiteraard bij!! Het was een succesvolle dag, er werd veel verkocht en er was veel belangstelling voor onze vereniging "FENIX". Wij willen iedereen die hieraan heeft bijgedragen hartelijk danken. Hieronder nog een mooie impressie van deze dag.

Forellen in België, bij de Watermolen een succes!!

Afgelopen zaterdag 30-06-2018 zijn we met een aantal leden van FENIX wezen vissen in België ( De watermolen) . Na om 08.00 uur te hebben verzameld bij de Vink vertrokken we met 3 auto's en 10 personen. Het was een ritje van ongeveer 50 minuten, maar niet voor ons!!!! Na wat wegafsluitingen, zandpaden en een hoop gelach arriveerden we na 1,5 uur op onze bestemming. Het is daar een perfecte locatie, het weer hadden we mee de zon scheen heerlijk. In totaal hebben we 80 forellen gevangen lekker gegeten en een heerlijk drankje genuttigd. Het was een schitterende dag en zeker voor herhaling vatbaar. Ik wil hierbij dan ook iedereen bedanken die mee is geweest. Hier onder enkelen mooie foto's.

Een bijzonder tafereel  

Gezellig forellen met de club!


Tijdens de laaste bijeenkomst is gevraagd of we een keer gezamelijk willen gaan vissen (forellen).
De bedoeling is om in Lommel (de-watermolen) te gaan forellen, dit alles is op eigen kosten. We zijn al vaker geweest en toen was het goed bevallen. Als er belangstelling is graag een reactie aan de heer W. van Weert zodat Wim een planning kan maken. We hopen op een grote belangstelling. 
Alvast bedankt,

Het bestuur!
Neem ook een kijkje op de site van de watermolen; 

Nederlandse kampioenen gehuldigd!!

Op 18 januari vond de eerste ledenbijeenkomst van Fenix plaats

Tijdens deze druk bezochte bijeenkomst weren de leden welke in Zwolle Nederlands kampioen waren geworden in de bloemen gezet.

Juan Schevers (jeugd), Dirk Vermeulen, Haiko Schevers, Erik Vink kregen voor hun prestatie de bijbehorende bloemen en zo is onze nieuwe vereniging het jaar 2018 mooi van start gegaan. Tevens is Haiko Schevers gehuldigd als clubkampioen na jaren een 2e of 3e plaats te hebben behaald. Proficiat met de behaalde resultaten. 

 foto Juan welke ook nog een lekkere zak snoep en een bosje bloem kreeg.
4 leden FENIX vogelvereniging Schijndel Nederlands Kampioen.

Ook dit jaar deden weer enkele leden van vogelvereniging mee aan de Nederlandse Kampioenschappen welke dit jaar voor het eerst in Zwolle werden georganiseerd.

Tussen bijna 11.000 vogels uit het gehele land wist men uitstekende resultaten te behalen,

Nederlands Kampioen zijn!!

Juan Schevers (Jeugd)    "Gewone" Edelzanger 91 pnt.

H Schevers Peales papegaaiamadine wildkleur 94 pnt.

D Vermeulen Kanarie Zwart Topaas Geel int. 92 pnt.

E Vink Kanarie Zwart Grijsvleugel Rood mozaïek T 1 91 pnt.

E Vink Gibosa Espanol lichtbon 91 pnt.

2e plaatsen waren er voor de volgende leden.

H Schevers Peales papegaaiamadine wildkleur 92 pnt

D Vermeulen Kanarie Zwart Topaas Geel Int. 91 pnt

H Verhagen Rijstvogel grijs wildkleur 92 pnt.

E Vink Kanarie Zwart Grijsvleugel Roos Mozaïek T 2 93 pnt.

Graag willen we deze mensen van harte feliciteren met dit prachtige resultaat als afsluiting van het Tentoonstellingsseizoen.


Eindelijk was het dan zover!!!

Zaterdag 6 januari kwamen de leden van Fenix voor het eerst bij elkaar vele samen met hun partner voor de eerste nieuwjaarsreceptie van Fenix.

Na een jaar van voorbereidingen zijn we dan nu eindelijk van start en als de nieuwjaarsreceptie bepalend is voor wat er komen gaat gaan we een mooie toekomst tegemoet als Fenix vogelvereniging Schijndel

Nadat de voorzitter Ger van Rooijen het nieuwe bestuur voor zover nodig aan de leden had voorgesteld werd Henk van de Boogaard gehuldigd als clubkampioen 2017 en ontving hiervoor een prachtige oorkonde.

Hierna kon men onder het genot van een hapje en drankje nader kennismaken met elkaar wat al snel gebeurde.

Later schoof ook de districtvoorzitter P Verkuilen aan en complimenteerde de vereniging met het resultaat.

De middag was snel voorbij en we zien dus vol vertrouwen uit naar de toekomst.

Afscheid Edelzanger Vogelvrienden Combinatie

Vrijdag 29 december kwamen de leden van de Edelzanger Vogelvrienden Combinatie voor de laatste keer als zodanig bij elkaar.

Per 01-01-2018 gaan de leden verder als FENIX vogelvereniging Schijndel.

Tijdens een gezellig samenzijn met bijna alle leden werd er nog even terug gekeken naar bijna 40 jaar Edelzanger Vogelvrienden Combinatie.

Ook werden er 3 leden benoemd tot lid van verdienste voor hun jarenlange inzet

Menno Groenendijk (voorzitter), Piet Dijkman (penningmeester)  

en Jan van Stiphout (bestuurslid)

Alle 3 voormalige bestuursleden hebben zich meer als 30 a 35 jaar belangeloos ingezet voor de vereniging en ontvingen voor hun verdienste zeer terecht deze titel met daarbij een mooi handbeschilderd Delfts bord en de bijbehorende bloemen.

We gaan vol vertrouwen met FENIX de toekomst in

Voorzitterspraatje.

Ik voldoe graag aan het verzoek om als voorzitter van de nieuwe vogelvereniging FENIX hier iets neer te schrijven.

Het is al anderhalf jaar geleden dat de eerste contacten tussen TRO-WI en de EVC gelegd werden. Beide verenigingen kerngezond met een lange geschiedenis in het verleden moesten helaas toezien dat de vogelhobby aan het teruglopen was. Minder leden en vooral minder actieve leden die een plaats in het bestuur wilden innemen. Dit zou in de toekomst zeker leiden tot steeds zwakker wordende verenigingen. Na de eerste gesprekken werd ook al snel duidelijk dat een fusie de meest geschikte oplossing was om het voortbestaan van onze vogelhobby in Schijndel veilig te stellen.

Op 1 januari 2018 zullen beide verenigingen samen verder gaan onder de naam FENIX en ons thuishonk zal zijn in De Vink. Het bestuur zal bestaan uit de leden van de twee oude besturen en ik zal me als voorzitter zeker net zo goed inzetten bij FENIX als bij TRO-WI het geval was. Ik weet me verzekerd van een aantal enthousiaste bestuursleden naast mij waarbij de secretaris Wim van Weert van EVC zijn taak als secretaris bij FENIX ook met veel plezier zal voortzetten.

Wij hopen in de toekomst van ons te laten horen en onze liefhebberij uit te dragen zodat wellicht meer liefhebbers zich bij ons willen aansluiten. Iedereen die vogels houd of wil gaan houden is welkom bij ons en of je nu in de tuin een volière hebt met een paar vogels voor de aardigheid of dat je gericht wilt fokken dat maakt niet uit. Kom eens kijken bij een tentoonstelling, of loop gewoon eens binnen op onze ledenavond. Alle gegevens vind je hier op deze mooie site.

De jaarlijkse samenwerking met verenigingen uit Berlicum, Gemert, Veghel en St. Oedenrode, zal er zeker voor zorgen dat wij in 2018 een schitterende tentoonstelling zullen kunnen neerzetten

Hopelijk tot ziens

Voorzitter Ger v Rooijen.

Heeft u een nieuwtje, laat het ons horen door onderstaand formulier te vullen.