Mededelingen

Clubkampioen 2023

Het was dit jaar een spannende tweestrijd tussen Jan van Stiphout en Henk van den Boogaard om clubkampioen te worden. De gelijke stand van Jan en Henk werd tenietgedaan door Henk om op het NK deel te nemen en een zilveren medaille te winnen. Van harte gefeliciteerd Henk! Op een clubavond werd de glazen herinnering aan hem uitgereikt door de voorzitter.Gecombineerde Tentoonstelling Fenix en Rooyse Vogelvreugd 2023.

Samen met de zustervereniging uit St-Oedenrode hebben we onze jaarlijkse tentoonstelling georganiseerd. Door de vakkundige keurmeesters zijn de vogels beoordeeld en de prijzen toegekend aan de mooiste vogels. Dit jaar was het de eer aan de leden van Fenix om het onderlinge klassement te winnen. Ondanks het lage aantal inzenders hebben we toch een aardige show kunnen organiseren. Alle winnaars gefeliciteerd. Ook een felicitatie voor M. Jansen met zijn 50 jarig jubileum!

Hieronder een aantal foto's.

Maar liefst 3 jubilarissen voor FENIX.

Tijdens de district TT Oost-Brabant met maar liefst 1200 schitterende vogels zijn Riekie van Stiphout, Wim van Weert en Piet Dijkman gehuldigd voor hun 40 jarig lidmaatschap door de heer A. Tijhuis district voorzitter van de NBVV. De heer A. Tijhuis had voor ieder prachtige woorden en gaf aan wat ze betekenen voor deze mooie vereniging. Ook kreeg ieder een mooi aandenken een bos bloemen en niet te vergeten een prachtig bondspeldje op gespeld door de heer A. Tijhuis.

Zie hieronder een aantal foto's gemaakt door de Ad Bijnen.

Groenlicht voor onze jaarlijkse vogeltentoonstelling vogelvereniging Fenix. 


Ook dit jaar organiseert vogelvereniging Fenix uit Schijndel weer haar jaarlijkse vogeltentoonstelling/wedstrijd. Meer dan 1200 vogels zijn er ingezonden. Deze worden beoordeeld op hun kwaliteit en deze worden gekeurd door 22 keurmeesters uit het gehele land.

"Even was het nog spannend vanwege de vogelgriep of het wel door kon gaan, maar na contact met gemeente en NVWA kregen we groen licht", aldus de organisatie. Er zijn vele soorten te bewonderen, Zangvogels, Kleurkanaries, Postuurkanaries, Zebravinken/ Japanse meeuwen Exoten Cultuurvogels kleine en grote parkieten kortom voor eenieder is er wel wat te zien.

Drie dagen
De Tentoonstelling zal geopend worden op vrijdag 9 december om 19.30 en is dan open tot 22.00 uur. Zaterdag 10 december is de tentoonstelling geopend van 14.00 t/m 22.00 uur. Op zondag 11 december is de tentoonstelling geopend van 10.00 tot 15.00 uur De toegang is zoals gewoonlijk weer gratis.

Klik op onderstaande link, dan kun je het item over onze mooie vogeltentoonstelling zien. Dit item is gepubliceerd en te zien op de site van ons uiteraard maar ook op de site van omroep Meierij YouTube, Facebook en televisiekanaal van OM. Geniet van jullie prachtige show.

Met vriendelijke groeten,

Haiko Schevers


https://www.omroepmeierij.nl/omroepmeierij/borst-vooruit-en-mooi-fluiten-bij-fenix-video

Klik op download en zie onze mooie poster.

Feest bij FENIX gefeliciteerd mannen dik verdiend!!

J v Stiphout, 40 jaar

Jo

Zeer actief als grote parkietenkweker en deelnemer aan vele tentoonstellingen meerdere malen Nederlands kampioen en wereldkampioen. Vele jaren bestuurslid geweest en nog steeds zeer actief tijdens onze tentoonstelling. Vele jaren mede advertenties opgehaald, altijd aanwezig bij de rommelmarkten en speelgoed beursen welke wij voorheen organiseren. Altijd op vergaderingen en derg aanwezig.

J Oerlemans, 40 Jaar 

Martien

Actief als kweker van bijzondere vogelsoorten maar hiermee geen deelname aan de TT maar eenieder moet op zijn eigen manier invulling geven aan het houden en kweken van vogels. wel altijd een vast bezoeker van onze TT.

N Hermes, 50 Jaar 

Noud

Vele jaren bestuurslid geweest en kweker van vele soorten vogels in diverse disciplines met veel succes ook deelgenomen aan de diverse TT en ook vele prijzen hierbij behaald. Altijd op vergaderingen en derg aanwezig.

J Timmermans, 50 Jaar 

Jan

Vele jaren bestuurslid geweest en actief op vele fronten maar het voornaamste was toch wel het oud ijzer welke jan in zijn achtertuin verzamelde. Kweker van vele exoten waarmee hij ook vele prijzen wist te behalen op de diverse TT, nog steeds actief op vele fronten als onze vereniging wat organiseert. Ook zeer aanwezig op de vergaderingen.

P v Os, afscheid nemend bestuurslid. 

Piet

Piet neemt na vele jaren afscheid als bestuurslid Fenix, Piet was een van de mensen welke de fusering tot Fenix een flinke duw heeft gegeven. Als 2e secretaris legde hij het verslag vast van de vergaderingen en wist deze op een humoristische manier weer te verwoorden. Daarnaast heeft Piet vele centen binnengehaald door het ophalen van advertenties en het rad van avontuur, Wij zijn blij dat Piet is benoemd tot lid van verdienste van Fenix Zie hieronder een aantal mooie foto's

 

Samen met de NBvV haal je meer uit je vogels

Nu we met elkaar gedwongen worden om meer tijd thuis door te brengen, herontdekken we het waardevolle gezelschap van dieren. Honden, katten, cavia’s, kippen, konijnen maar ook het houden van kooi- en volièrevogels, met een mooi woord avicultuur geheten, staat in de belangstelling.

Met name de gezelschapsvolières winnen weer aan populariteit. In de tuin of als kamervolière binnen. Wellicht in een niet gebruikte slaapkamer of op zolder. Met vogels zijn de mogelijkheden eindeloos. Je haalt exotische natuur in huis, waarvan de verzorging structuur geeft aan je dag.

De Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV), ook wel aangeduid als ‘de bond’, kan voor jou als beginnend of meer ervaren vogelliefhebber veel betekenen. Voor een bescheiden bedrag word je lid van een vogelvereniging in jouw woonplaats of in de regio. Zo’n vereniging heet bij de NBvV een afdeling. Ben je lid van zo’n afdeling dan word je automatisch lid van de bond. Je kunt je ook aanmelden als verspreid lid, zonder tussenkomst van een afdeling. In beide gevallen ontvang je maandelijks het rijk geïllustreerde magazine Onze Vogels. Met in begrijpelijke taal alles en meer wat je moet weten over het houden van kooi- en volièrevogels. De NBvV kent ook speciaalclubs. Gaat je belangstelling uit naar één vogelsoort of groep vogels, dan kun je daar je kennis verdiepen.

Lid worden van een vogelvereniging heeft voordelen. Daar zitten de mensen die jou als toekomstig eigenaar van een volière verder kunnen helpen. Want bij succesvol en mét oog voor dierenwelzijn vogels houden, komt wel het een en ander kijken. Het is meer dan een vogeltje in een kooi met een natje en een droogje.

Advies van een ervaren vogelhouder begint al bij het bouwen van een volière. Die moet optimaal op de zon staan, bij voorkeur een water- en winddicht gedeelte hebben (het binnenhok), maar ook een buitenvlucht. Dat is het gedeelte dat je kunt beplanten, waar je een vijvertje in aan kunt leggen, kortom: wat je zo mooi kunt maken als je maar wilt. De Facebookgroep “Volière Vogelhouders” staat vol met mooie voorbeelden.

Advies is ook belangrijk bij wélke vogels je wilt gaan houden. In een gezelschapsvolière kun je niet alles zo maar bij elkaar zetten. Dat is een recept voor teleurstellingen. Laat je door ervaren vogelhouders voorlichten over hoe jóu ideale volière eruit moet zien. Als lid van een vogelvereniging leer je mensen kennen van wie je voor sportieve prijzen vogels kunt kopen. Mensen waar je daarna altijd terecht kunt voor raad en daad als het even niet lukt met de vogels.

Zij weten wat vogels eten, of ze het jaarrond buiten kunnen blijven, of in de wintermaanden beter beschut gehuisvest kunnen worden. Welke nestgelegenheid en nestmateriaal je de vogels aan moet bieden voor een optimaal resultaat. Sommige vogelsoorten moeten van de overheid geringd worden, op jonge leeftijd een vaste pootring omgedaan krijgen, ook daar kunnen de mensen van de vereniging jou bij helpen. Ze bestellen zelfs de ringen voor je op het bondsbureau van de NBvV in Bergen op Zoom.

Word je lid van een vogelvereniging (en daarmee dus van de bond), dan kun je leerzame en gezellige verenigingsavonden bezoeken, daar komen ter zake kundige sprekers en wissel je met andere liefhebbers ervaringen uit. Je kunt de jaarlijkse tentoonstelling van jouw vereniging bezoeken en wie weet doe jij over een paar jaar met je zelfgekweekte vogels mee aan zo’n tentoonstelling!

Een volière met vogels kan gewoon leuk zijn, maar wie zich erin verdiept ontdekt dat vogels houden een wereld op zich is. Het mooie van vogels houden is dat je dat zo serieus kunt doen als bij jou past, maar hoe je het ook doet: bij de bond zit je altijd goed. Bezoek ook eens onze website: www.nbvv.nl De NBvV zijn wij samen en samen haal je meer plezier uit je vogels.

Beste leden,

Er is met de Rabo ClubSupport een mooi bedrag van € 268,97 opgehaald.

Vogelvereniging FENIX Schijndel bedankt iedereen die op ons heeft gestemd. Met deze bijdrage kunnen wij ons bestedingsdoel realiseren.

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur


Beste leden,

Vandaag, 5 oktober, start de Rabo ClubSupport actie. Ook Fenix Schijndel heeft zich opgegeven voor deze actie waarbij de Rabobank €10,- per lid van Rabobank Hart van de Meierij beschikbaar stelt om te verdelen onder de verenigingen die zich hebben aangemeld voor deze actie. Ook  Fenix Schijndel heeft zich opgegeven voor deze actie. Wij zouden het fijn vinden als u op ons zou willen stemmen tijdens deze actie. Wat nog beter zou zijn als uw familie, vrienden en bekenden hun stem op ons zouden willen uitbrengen want hoe meer stemmen we krijgen hoe hoger het bedrag is wat we van de Rabobank uiteindelijk gaan ontvangen. Wat gaan we doen met de opbrengst van deze actie? Zoals u wel weet of heeft gemerkt hebben we dit jaar weinig tot geen inkomsten gegenereerd.  Reden daarvan is wel duidelijk (Covid-19). Wel hebben we geïnvesteerd in nieuwe TT-stellingen die we dit jaar helaas niet kunnen gebruiken doordat je tentoonstellingen zijn afgelast. Maar we hopen volgend jaar op een mooi tentoonstelling seizoen met leuke bijeenkomsten.   De opbrengst van de Rabobank actie kunnen we hierbij goed gebruiken! Ons stemadvies is dus duidelijk: "Stem FENIX Schijndel!" 

Alvast bedankt voor jullie steun.

Het bestuur van FENIX Schijndel.
Juan Schevers beste jeugdinzender van Nederland.

Leden FENIX wederom Nederlands kampioen te Zwolle.

In het weekeinde rond de jaarwisseling werd in Zwolle de Nederlandse Kampioenschappen georganiseerd door de NBvV.

Bijna 10.000 vogels uit het gehele land waren naar Zwolle gebracht.

Ook de leden van Fenix hadden hun vogels weer in conditie gebracht om te te kunnen doen om het hoogste en dat is zeker gelukt.

In de verschillende klasse behaalde men de volgende prijzen.

Tijdens de prijsuitreiking zondag werd Juan Schevers door de bondsvoorzitter naar voren geroepen daar hij dit jaar de beste jeugdinzender op het NK in Zwolle was.

Hiervoor ontving Juan een mooie broedkooi uit handen van een van de standhouders.

Op de foto Juan met zijn extra prijs.

Nederlands kampioen zijn geworden.

W v Weert kanarie Mogno 94 pnt.

E Vink kanarie Zwart grijsvleugel R M T1 91 pnt.

D Vermeulen kanarie Zwart Topaas Geel M T2 91 pnt.

D Vermeulen kanarie Bruin Topaas Geel Int 91 pnt.

D Vermeulen kanarie Bruin Topaas Geel M T 2 92 pnt.

A Bijnen Catharina parkiet Lutino 93 pnt.

Juan Schevers Gouldamadine groen pastel man 91 pnt.

Juan Schevers Stel Roodsnavel Spitsstaart Amadine 182 pnt.

Juan Schevers Roodsnavel Spitsstaart Amadine 92 pnt.

Juan Schevers Roodsnavel Spitsstaart Amadine grijs 92 pnt

Juan Schevers Oranje kop groene man 92 pnt 

2e plaats.

W v Weert kanarie Mogno 93 pnt.

W v Weert kanarie Isabel opaal Geel intensief 92 pnt.

D Vermeulen kanarie Bruin Topaas Geel M T2 91 pnt.

J.J Schevers Stel Roodkop Amadine Wildkleur man 184 pnt.

J.J. Schevers Dyboski astrilde 91 pnt.

G v Rooijen Agapornis Ficherie blauw 91 pnt.

3e Plaats.

W v Weert kanarie Mogno 91 pnt.

W v Weert kanarie Isabel opaal Geel intensief 91 pnt.

H vd Boogaard Stel kanarie Geel Schimmel 185 pnt.

D Vermeulen Stam kanarie Agaat Topaas Wit 366 pnt.

D Vermeulen kanarie Agaat Topaas Wit 91 pnt.

Een hele mooie afsluiting van 2019 en een mooie start van 2020

Hieronder nog wat mooie foto's van Zwolle, het was wederom een prachtige dag. 

Mart Konings bedankt voor het wegbrengen van de vogels.


Er waren ook andere dieren zoals konijnen duiven en kippen.
Er waren ook andere dieren zoals konijnen duiven en kippen.
Mooie foto's van het verleden.
Mooie foto's van het verleden.
Verschillende kraampjes waar je van alles kunt kopen op vogelgebied.
Verschillende kraampjes waar je van alles kunt kopen op vogelgebied.
De chauffeurs aan de koffie.
De chauffeurs aan de koffie.
Juan bij de algemene kampioenen! Prachtige vogels
Juan bij de algemene kampioenen! Prachtige vogels


5 Steden vogeltentoonstelling bij FENIX

Op vrijdag 22 zaterdag 23 en zondag 24 november houd vogelvereniging FENIX hun jaarlijkse tentoonstelling in SC De Vink. Dit jaar is het hun beurt de vijfsteden TT te organiseren in samenwerking met de verenigingen uit Berlicum Gemert Veghel en St Oedenrode. Gezamenlijk zenden 57 inzenders maar liefst 517 vogels in om te laten keuren en te showen in de grote zaal van De Vink.

De vogels zullen gekeurd worden door de keurmeesters van de NBvV op kleur vorm bevedering en conditie.

FENIX heeft koste nog moeite gespaard om een mooie vogelshow smaakvol aangekleed neer te zetten.

Ook zal er de mogelijkheid zijn om vogels te kopen van verantwoorde kwekers.

Er zullen steeds leden van de vereniging aanwezig zijn om al uw vragen te beantwoorden.

De TT is geopend op vrijdag van 20.00u tot 22.00u en Zaterdag van 13.00u tot 22.00u. en zondag van 10.00u tot 15.00u. Entree gratis.

Wij willen u graag verwelkomen op deze mooie show.  

Op vrijdag 26 april mocht ons lid 

Toon vd Meerakker 

in de Blauwe Kei in Veghel
een lintje ontvangen uit handen van
Burgemeester v Rooij.
Hiermee werd Toon lid in de orde van
Oranje Nassau.
Vele jaren als vrijwilliger zijn de
verdiensten waardoor Toon
onderscheiden werd.
De laatste jaren is Toon erg actief als
bestuurslid bij de KBO Boschweg waar
hij veel activiteiten ontplooit en
organiseerd.
Maar zijn langste en grootste
verdiensten lagen bij vogelvereniging
TRO-WI waar hij 30 jaar bestuurslid was
eerst als secretaris en daarna 13 jaar
als voorzitter. Door zijn tomeloze inzet
bleef TRO-WI een gezonde vereniging.
Ook nu nog is Toon actief bij onze club
FENIX en verzorgd hij de jaarlijkse
catalogus.
Toon van harte gefeliciteerd met deze
onderscheiding en bedankt voor jouw
inzet als vrijwilliger, wij zijn als
vereniging trots op jou.
 FENIX.

Huldiging kampioenen WK Zwolle.


Tijdens de drukbezochte jaarvergadering zijn 3 leden van FENIX gehuldigd voor het behalen van prijzen tijdens de 67ste WK voor vogels in Zwolle. 

Haiko Schevers 2e voorzitter van onze vereniging FENIX reikte mooie bossen bloemen uit en feliciterende de prijswinners.

Tevens werd de heer van Stiphout onze eerste clubkampioen sinds de fusie van beide verenigingen. De Heer van Stiphout kreeg een mooie bos bloemen overhandigd van Ger van Rooijen voorzitter van FENIX.  Alle nogmaals gefeliciteerd met het behalen van dit mooi resultaat. zie bijgevoegde foto's.

Haiko Schevers mocht zijn bordje nog in ontvangst nemen omdat hij clubkampioen was geworden in 2018. Als nog gefeliciteerd. 


Ophalen van de kampioenen in Zwolle

Zondag 13-01-2019 was de WK-vogels weer afgelopen. De vogels mochten weer naar Schijndel. Mart Konings wilde weer rijden met zijn bus en Juan, Henk en Haiko gingen mee.  Er was ruimte genoeg in de bus voor alle vogels, dus voor volgend jaar zijn er meer vogels welkom;-) 

Onze laatste Schijndelse wereldkampioen Mart Konings wilde jeugd lid Juan nog wat kennis bijbrengen om misschien in de toekomst ook wereldkampioen te worden. Zie foto.

Het was weer een mooie en gezellige dag en we hopen ook volgend jaar weer vele vogels weg te brengen naar diverse wedstrijden.
3 leden FENIX in de prijzen op de wereldkampioenschappen te Zwolle.

Deze week werden in Zwolle de wereldkampioenschappen voor vogels gehouden.

Ook enkele leden van vogelvereniging FENIX hadden hun beste vogels hiernaartoe gebracht om mee te kunnen doen om de ereplaatsen en enkele is dat ook gelukt.

Tussen 25 duizend vogels uit 28 landen wisten de volgende leden de volgende ereplaatsen te behalen.

Zilver W v Weert Kanarie Mogno wit 91 pnt.

Brons H vd Boogaard Mexicaanse roodmus 91 pnt.

Brons G v Rooijen Fischeri violet 91 pnt.

Ondanks dat de overige deelnemers van FENIX ook goede punten behaalde kon men niet meedoen om het eremetaal maar toch een geweldige afsluiter van het TT seizoen. De meeste leden zijn al weer druk bezig met de voorbereidingen voor de kweek om ook dit jaar weer goed voor de dag te kunnen komen.

Wim, Henk en Ger proficiat met het behalen van deze prijs. Hier kan de vereniging trots op zijn.

Nederland is trots u te mogen ontvangen op het belangrijkste vogelfestijn van de wereld, de Mondial!
Duizenden fokkers van kooi- en volièrevogels uit alle werelddelen komen jaarlijks op de Mondial bijeen om elkaar te ontmoeten, vogels te vergelijken en om vogels tentoon te stellen, in de hoop een prestigieuze prijs te winnen. Dé bekroning van een fokseizoen.
In 2019 is het aan Nederland de eer volle taak om namens Confédération Ornithologique Mondiale de Mondial te organiseren. De uitvoerende organisatie is in handen van de NBvV, de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers, die met ruim 25.000 leden de grootste vogelbond ter wereld is. Uiteraard is FENIX ook van de partij met ongeveer 30 vogels van 9 verschillende (leden) inzenders. Mart Konings en Haiko schevers zorgen er al jaren voor dat de vogels van onze leden op een zorgvuldige manier gehaald en gebracht worden. Dit zijn altijd leuke dagen en er wordt dan ook flink gelachen. Dit jaar was het extra veel werk omdat alle vogels overgezet moesten worden in speciale  TT kooien van de COM! Ook werden de ringnummer bekeken en genoteerd. Fijn dat we hulp kregen van Maarten Eijmberts die als vrijwilliger al een aantal weken werkzaam was in Zwolle. Goed Maarten dat je jezelf hebt opgegeven als vrijwilliger deze zijn hard nodig om deze show mogelijk te maken. Gelukkig liep met zijn hulp alles voorspoedig en konde Mart en Haiko snel aansluiten bij onze nieuwjaarsreceptie in de Vink te Schijndel. 


Alle deelnemers van FENIX ontzettend veel succes en laten we hopen op een of meerdere kampioenen!!

Mart, BEDANKT dat we als vereniging wederom gebruik mochten maken van jouw bus om de vogels op een goeie manier te transporteren.  SUPER!!!
FENIX Vogelvereniging Schijndel

Noud Hermes 50 jaar getrouwd! Proficiat!


Grote speelgoedbeurs in De Vink

Op 25 oktober vindt er in De Vink een grote speelgoedbeurs plaats. Ook dit jaar organiseert vogelvereniging Schijndel, onder hun nieuwe naam FENIX, weer de grote speelgoedbeurs in Scc De Vink. Het adres is Hoevenbraaksestraat 28 in Schijndel. De vereniging heeft een nieuwe naam, de rest blijft natuurlijk hetzelfde: een grote zaal vol met speelgoed en kinderkleding voor een aantrekkelijke prijs en voor eenieder ruime keus. De zaal is open voor publiek van 20.00 t/m 21.30 uur.

Degenen die zelf hun gebruikte spullen willen verkopen kunnen een kraam huren voor € 7,00 per kraam ( 2 meter ). Kraamhouders mogen om 18.00 binnen. De toegang bedraagt € 1,50 per persoon. Voor inlichtingen en reserveren kraam: 073 5475993 of wam.weert@home.nl

Grote vogeltentoonstelling FENIX

Grote vogeltentoonstelling

Ook dit jaar organiseert vogelvereniging FENIX weer haar jaarlijkse vogeltentoonstelling.

U kunt hier weer genieten van allerlei prachtige soorten vogels welke zijn gekweekt door de leden van FENIX en een aantal leden uit Sint-Oedenrode welke elk jaar ook hun bijdrage leveren.

Allerlei kleuren kanarie;s, exoten kleine en grote parkieten en cultuurvogels kunt U bewonderen.

De tentoonstelling wordt gehouden in Scc De Vink op zaterdag 3 november van 20.00 t/m 22.00 uur en zondag 4 november van 10.00 uur.

De toegang is zoals altijd gratis en ook worden er door de leden gekweekte vogels te koop aangeboden.

Kortom een leuk uitje een bezoek meer dan waard.  

FENIX investeert in de toekomst!!!!


Als bestuur van deze prachtige vereniging is besloten om FENIX meer op de kaart te zetten. Het maken van 2 tal banners moet ons daarbij helpen, we wilde deze banners dan ook presenteren tijdens de "Hartemert" in Schijndel, helaas is dit niet gelukt doordat we midden in de vakantieperiode de bestelling hadden geplaatst. Maar nu kunnen we ervan genieten tijdens onze jaarlijks tentoonstelling in november 2018. Robin van de Water van firma Print & Co heeft heeft samen met Haiko Schevers een mooie banner ontworpen, zie hieronder het resultaat van deze schitterende banners,  al zeg ik het zelf!  Ik hoop dan ook tot ieders tevredenheid. Ik wil via deze weg Print & Co bedankt voor het leveren van deze 2 schitterende banners, ik weet zeker dat we er veel plezier aan zullen beleven, ik ben er in ieder geval trots op!

Nieuwe prijzenkast voor 

"FENIX" Schijndel

Het enige wat nog ontbrak aan onze mooie vereniging sinds de fusie was een prijzenkast. Tro-wi en EVC hadden destijds een eigen prijzenkast, maar deze voldeed niet meer aan de eisen van FENIX. Er werd een nieuwe  prijzenkast getimmerd en het resultaat mag er wezen. Er staan al een aantal bijzondere prijzen in, deze prijzen zijn destijds gewonnen door van Tro-wi en E.V.C.-Schijndel in het verleden. Nu zou het mooi zijn als we nog een aantal mooie prijzen gaan winnen als vogelvereniging FENIX Schijndel. Zie enkele foto's van deze mooie prijzenkast. Piet bedankt namens alle leden. VAKWERK!!!!!


Leden FENIX hebben hard gewerkt voor volière bij de zusters.

Zie hoe een aantal vrijwilligers zich hebben ingezet om een mooie volière te creëren bij de zusters in het verzorgingshuis te Schijndel.

Bovendien houden onze leden het vogelbestand up to date en verzorgen zij het onderhoud en werkzaamheden aan en in de volière. De bewoners en hun bezoekers genieten dagelijks van de zang en kleur van de vogels. Het personeel en de inwoners uit Schijndel gaan ook graag een kijkje nemen bij deze prachtig volière, hierdoor ontstaan er op de geplaatste stoelen en bankjes alledaagse gesprekken over het verleden en de toekomst met de bewoners van het verzorgingstehuis.

Vogelvereniging FENIX heeft niet voor niets het maatschappelijk belang als prioriteit gesteld daar zijn de volières een mooi voorbeeld van. Wij willen dan ook de leden die hier aangewerkt hebben hartelijk danken voor hun inzet. 

Forellen in België, bij de Watermolen een succes!!

Afgelopen zaterdag 30-06-2018 zijn we met een aantal leden van FENIX wezen vissen in België ( De watermolen) . Na om 08.00 uur te hebben verzameld bij de Vink vertrokken we met 3 auto's en 10 personen. Het was een ritje van ongeveer 50 minuten, maar niet voor ons!!!! Na wat wegafsluitingen, zandpaden en een hoop gelach arriveerden we na 1,5 uur op onze bestemming. Het is daar een perfecte locatie, het weer hadden we mee de zon scheen heerlijk. In totaal hebben we 80 forellen gevangen lekker gegeten en een heerlijk drankje genuttigd. Het was een schitterende dag en zeker voor herhaling vatbaar. Ik wil hierbij dan ook iedereen bedanken die mee is geweest. Hier onder enkelen mooie foto's.

Een bijzonder tafereel  

Gezellig forellen met de club!


Tijdens de laaste bijeenkomst is gevraagd of we een keer gezamelijk willen gaan vissen (forellen).
De bedoeling is om in Lommel (de-watermolen) te gaan forellen, dit alles is op eigen kosten. We zijn al vaker geweest en toen was het goed bevallen. Als er belangstelling is graag een reactie aan de heer W. van Weert zodat Wim een planning kan maken. We hopen op een grote belangstelling. 
Alvast bedankt,

Het bestuur!
Neem ook een kijkje op de site van de watermolen; 

Nederlandse kampioenen gehuldigd!!

Op 18 januari vond de eerste ledenbijeenkomst van Fenix plaats

Tijdens deze druk bezochte bijeenkomst weren de leden welke in Zwolle Nederlands kampioen waren geworden in de bloemen gezet.

Juan Schevers (jeugd), Dirk Vermeulen, Haiko Schevers, Erik Vink kregen voor hun prestatie de bijbehorende bloemen en zo is onze nieuwe vereniging het jaar 2018 mooi van start gegaan. Tevens is Haiko Schevers gehuldigd als clubkampioen na jaren een 2e of 3e plaats te hebben behaald. Proficiat met de behaalde resultaten. 

 foto Juan welke ook nog een lekkere zak snoep en een bosje bloem kreeg.
4 leden FENIX vogelvereniging Schijndel Nederlands Kampioen.

Ook dit jaar deden weer enkele leden van vogelvereniging mee aan de Nederlandse Kampioenschappen welke dit jaar voor het eerst in Zwolle werden georganiseerd.

Tussen bijna 11.000 vogels uit het gehele land wist men uitstekende resultaten te behalen,

Nederlands Kampioen zijn!!

Juan Schevers (Jeugd)    "Gewone" Edelzanger 91 pnt.

H Schevers Peales papegaaiamadine wildkleur 94 pnt.

D Vermeulen Kanarie Zwart Topaas Geel int. 92 pnt.

E Vink Kanarie Zwart Grijsvleugel Rood mozaïek T 1 91 pnt.

E Vink Gibosa Espanol lichtbon 91 pnt.

2e plaatsen waren er voor de volgende leden.

H Schevers Peales papegaaiamadine wildkleur 92 pnt

D Vermeulen Kanarie Zwart Topaas Geel Int. 91 pnt

H Verhagen Rijstvogel grijs wildkleur 92 pnt.

E Vink Kanarie Zwart Grijsvleugel Roos Mozaïek T 2 93 pnt.

Graag willen we deze mensen van harte feliciteren met dit prachtige resultaat als afsluiting van het Tentoonstellingsseizoen.


Afscheid Edelzanger Vogelvrienden Combinatie

Vrijdag 29 december kwamen de leden van de Edelzanger Vogelvrienden Combinatie voor de laatste keer als zodanig bij elkaar.

Per 01-01-2018 gaan de leden verder als FENIX vogelvereniging Schijndel.

Tijdens een gezellig samenzijn met bijna alle leden werd er nog even terug gekeken naar bijna 40 jaar Edelzanger Vogelvrienden Combinatie.

Ook werden er 3 leden benoemd tot lid van verdienste voor hun jarenlange inzet

Menno Groenendijk (voorzitter), Piet Dijkman (penningmeester)  

en Jan van Stiphout (bestuurslid)

Alle 3 voormalige bestuursleden hebben zich meer als 30 a 35 jaar belangeloos ingezet voor de vereniging en ontvingen voor hun verdienste zeer terecht deze titel met daarbij een mooi handbeschilderd Delfts bord en de bijbehorende bloemen.

We gaan vol vertrouwen met FENIX de toekomst in

Heeft u een nieuwtje, laat het ons horen door onderstaand formulier te vullen.